Aanlevervoorwaarden

Bestandsformaat

In PDF formaat aanleveren. Minimale resolutie van 300dpi. Bij voorkeur opgebouwd in CMYK kleuren, anders zal er een kleine kleurconversie optreden.

Afmeting

Documenten in het juiste formaat aanleveren waarop het gemaakt moet worden
SRA3 (450 x 320 mm)
A3 (420 x 297 mm)
A4 (297 x 210 mm)
A5 (210 x 148 mm)
A6 (74 x 105 mm).

Snijtekens

Indien van toepassing ontwerp leveren met snijtekens.

Eindcontrole PDF

Controleer altijd het eindresultaat van de PDF. Hiervoor zijn 2 manieren:
Open uw pdf in Acrobat Reader en kijk bij “Voorkeuren” -> “Pagina weergave” -> en zet “Overdrukweergave” aan
Open uw pdf in Acrobat Professional en kijk bij “Geavanceerd” -> ”Overdrukvoorbeeld” en kijk uw ontwerp goed na of er niets is weggevallen.

Afloop instellen InDesign

Met afloop wordt bedoeld dat het aangeleverde bestand iets groter is dan het uiteindelijk formaat dan je zult ontvangen. Drukbestanden dienen aangeleverd te worden met een afloop van 3 mm. Dat betekent dat je bij het formaat van het drukwerk aan alle kanten 3 mm toevoegt, zodat er ruimte is om drukwerk op maat te snijden, zonder dat er witranden ontstaan. (Bijvoorbeeld: Je bestelt een A5 Formaat, het formaat hiervan is 148x210mm. Een correct aangeleverd A5 document is dus: 154x216mm.)

Of download het hier

De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de aangeleverde teksten, uitingen en afbeeldingen. Wij controleren niet op schrijffouten, verschuivingen in elektronische documenten, lettertypen of onvolledigheden.